Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

  

Vabljeni na letošnje drugo predavanje cikla Famnitovih izletov v matematično vesolje 2023/24.
 

Predavanje z naslovom "Discovering Hidden Order in the Chaos" bo izvedla Dr. Alejandra Ramos Rivera, UP in IMFM, v sredo, 24. april 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in preko ZOOM povezave.

ZOOM

“Cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu”

V izdelavi

natisni

Janko Gravner

Univerza Kalifornije v Davisu in UP IAM

Janko Gravner je profesor na oddelku za matematiko Univerze Kalifornije v Davisu in znanstveni svetnik na Inštitutu Andreja Marušiča Univerze na Primorskem. Diplomiral (1983) in magistriral (1985) je na Univerzi v Ljubljani, doktoriral (1991) pa na Univerzi Wisconsina. Po podoktorski poziciji (1991-1992) na Univerzi Cornell je v Davisu že skoraj 30 let.

 


Clément Dallard

UP FAMNIT in UP IAM

Clément Dallard je podoktorski raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM od oktobra 2019. Doktoriral je leta 2019 s področja teoretičnega računalništva na Univerzi v Portsmouthu, Združeno Kraljestvo. Raziskovalno se ukvarja s strukturno in algoritmično teorijo grafov.

 

 

 

 


Lara Lusa

UP FAMNIT in UL Medicinska fakulteta

Lara Lusa je od leta 2016 zaposlena kot izredna profesorica na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Njeno raziskovalno delo spada na področje razvoja statistične metodologije za potrebe medicinske statistike. Njeno delo vsebuje celotno pot od statističnega modeliranja, presoje primernosti statističnih modelov, računalniške implementacije in vsebinske presoje rezultatov v medicinskem kontekstu. Zanimajo jo tudi statistično programiranje, oblikovanje simulacijskih študij in poučevanje statistike. Poleg metodoloških raziskav v statistiki je močno vključena tudi kot statistična svetovalka raziskovalcem v medicini.

 


Ana Zalokar

UP FAMNIT

Ana Zalokar je diplomirala leta 2011 na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in doktorirala leta 2018 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Na UP Famnit je od leta 2013 zaposlena kot asistentka. Poučuje vaje pri predmetih s področja verjetnosti in statistike, raziskovalno pa se ukvarja z aktuarstvom, to je z upravljanjem s tveganji v zavarovalništvu.

 

 

 


Russ Woodroofe

UP FAMNIT


Russ Woodroofe je leta 2005 doktoriral na Univerzi Cornell v ZDA. Od leta 2016 je izredni profesor na UP FAMNIT. Pred tem je predaval na Mississippi State University, na Washington University in St. Louis (obe v ZDA), ter na Weill Cornell Medical College in Qatar (v Katarju).  Njegovo raziskovalno področje je topološka kombinatorika, kjer pogosto povezuje geometrijo, simetrijo in algebro.

 

 

 


Samir Hodžić

UP FAMNIT 

Samir Hodžić je doktoriral s področja kriptologije na Univerzi na Primorskem, FAMNIT, Koper, Slovenija, leta 2017. Od leta 2019 do 2021 je delal kot podoktorski raziskovalec na Tehnični univerzi na Danskem, DTU Compute, Danska. Njegovo raziskovalno področje je načrtovanje kriptografskih Boolovih funkcij in kvantna/klasična kriptoanaliza bločnih šifer. Trenutno je zaposlen na Univerzi na Primorskem, FAMNIT.