Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

  

Vabljeni na letošnje drugo predavanje cikla Famnitovih izletov v matematično vesolje 2023/24.
 

Predavanje z naslovom "Kako z matematičnimi prijemi premagati nasprotnika v igri SET" dr. Vita Vitriha bo v sredo, 24. januarja 2024, ob 18.00 v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT, in na ZOOM povezavi.

ZOOM

“Cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu”

Znova na matematična popotovanja

natisni

Pred nami je nov cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu. S pomočjo izkušenih predavateljev, tako ali drugače povezanih z našo fakulteto, se bomo v letošnjem ciklu predavanj seznanili s primeri uporabe matematike v športu, s pomočjo ekonometrije odgovorili na vprašanje, ali  so fantje bolj nadarjeni za matematiko kot dekleta, si ogledali matematično ozadje delovanja spletnih iskalnikov, obravnavali matematiko v ozadju algoritmov računalniškega vida,  prikazali matematiko, ki je bila zaslužna za delovanje prvega tomografa in se poučili o spoju starodavne umetnosti origamija s sodobno matematiko. Novost v letu 2014/15 je, da cikel predavanj ponujamo kot enega izmed programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

Vesela sem, da vas lahko že šesto leto zapored gostimo na našem odkrivanju starodavnih in sodobnih matematičnih teorij in njihovih aplikacij v različnih vejah znanosti. Dobrodošli !

Izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, dekanja UP FAMNIT