FAMNITovi Izleti v matematično vesolje
Cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu

Center eksperimentov Koper

Center eksperimentov Koper je raziskovalna organizacijska enota Društva matematikov, fizikov in astronomov Koper. Ukvarja se z ra­zvojem in izvajanjem neformalnega izobraževanja, priročnih eksperi­mentov, spodbujanjem mladinskega raziskovanja ter popularizacijo znanja in znanosti. V prostorih Centra eksperimentov Koper domuje tudi muzejska zbirka učil in naprav. Nastala je s ciljem ohranjanja znan­stvene dediščine in osveščanja javnosti o njenem pomenu.

Center eksperimentov Koper je namenjen malim in velikim, resnim in navihanim, šolarjem, družinam, samotnim popotnikom … vsem, ki sprejmejo izziv, da se poigrajo z eksperimentiranjem in prisluhnejo zgodbam, ki jih šepetajo naravni pojavi.

Obiščite nas na Kidričevi 17 v Kopru. Center je odprt vsak dan od 9h-13h, od četrtka do sobote pa tudi od 15h-18h. Voden skupinski obisk je možen od septembra do junija po vnaprejšnjem dogovoru in rezerva­ciji termina. Vstop je prost.

Vabimo tudi vse, ki imate izvirne ideje, kako bi na preprost način prika­zali zanimive pojave iz naravoslovja, da nas obiščete. Če bo vaš predlog sprejemljiv, bomo izdelali eksperiment po vaši predlogi.

Stik: info@centereksperimentov.si
Spletna stran: http://www.centereksperimentov.si


Projekt sofinancirata: